Norvēģu nekustamo īpašumu uzņēmums Linstow uzsāk Igaunijas lielākajā tirdzniecības centrā Ülemiste paplašināšanas darbus

uxp2-hero-1920x1080-3
19.03.2024

Igaunijas lielākais tirdzniecības un izklaides centrs Ülemiste, kura attīstītājs un apsaimniekotājs ir Linstow Center Management, tiks paplašināts par 13 tūkstošiem kvadrātmetru, kuros izvietos komerciālās un izklaides telpas. Līdz 2019. gada vasarai Ülemiste, kura platība būs 92 tūkstoši kvadrātmetru, piedāvās jaunākās paaudzes kinoteātri, modernu sporta centru, lielu batutu centru, vairāk nekā 200 veikalu, 25 kafejnīcas un restorānus, kā arī 1800 vietas automašīnām.

“Pēdējo celtniecības atļauju saņēmām janvārī un esam parakstījuši būvniecības līgumu ar Fund Ehitus. Rimi veikals ir pārcelts uz pagaidu telpām, un tagad var sākties celtniecība,” stāsta Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds. Viņš uzsver, ka centra darbība netiks pārtraukta un tas būs atvērts pircējiem. “Lielākās pārmaiņas būs pašreizējā Rimi veikala nojaukšana, lai radītu vietu pazemes autostāvvietām un diviem stāviem. Nākotnē klienti varēs iekļūt Rimi veikalā uzreiz no pazemes autostāvvietas, izmantojot liftu vai slīdošās kāpnes. Par prieku sporta mīļotājiem Sportland tiks paplašināts gandrīz par trīs tūkstoš kvadrātmetriem. Arī pašreizējo iekšpagalmu gaida lielas pārmaiņas – tas kļūs lielāks un modernāks ar stikla kupolu,” skaidro F. Gronvolds.

Finansējumu paplašināšanai nodrošina SEB banka, ar kuru parakstīts līgums par 115 miljonu eiro aizdevumu. No šīs summas 30 miljoni eiro tiks izmantoti, lai paplašinātu centru, bet pārējie līdzekļi – esošo parādu pārstrukturizēšanai. Kopējās investīcijas jaunajā centra daļā būs apmēram 35 miljoni eiro.

SEB bankas Komerciālā departamenta vadītājs Artjoms Sokolovs uzskata, ka mūsdienās tirdzniecības centri visā pasaulē maina biznesa modeli, lai konkurētu ar ātri augošo interneta veikalu tirgu. “Mūsdienu tirdzniecības centri kļūst par plašākām atpūtas bāzēm, apmeklētājiem piedāvājot diversitāti izklaides iespējās,” saka A. Sokolovs.  “SEB ar lielāko prieku finansē Ülmiste, kas ir viens no Igaunijas vadošajiem tirdzniecības centriem, lai tas varētu turpināt modernizāciju un attīstību.”

Ülemiste iepirkšanās un izklaides centra platība pēc paplašināšanās būs 92 tūkstoši kvadrātmetru. Tas būs viens no lielākajiem centriem Eiropā. Lielākais īrnieks paplašinātājās telpās būs Apollo Cinema, kas piedāvās mūsdienīgu Eiropas līmeņa kino kompleksu.

Apollo grupas izpilddirektors Mauri Dorbeks stāsta, ka Apollo Cinema koncepcija, nodrošinot kino zāli, kas apvienota ar restorānu, jau saņēmusi daudz uzslavu un tas būs jauns risinājums tirdzniecības centrā Ülemiste. “Mēs esam domājuši arī par konferenču rīkošanu. Apollo grāmatnīca piedāvās jaunu koncepciju. Centrā būs O’Leary sporta bārs ar boulinga centru, kur kino apmeklētāji varēs baudīt maltītes. Tas viss veidos pamatīgu un visaptverošu izklaides centru,” skaidro M. Dorbeks.

Papildus kinoteātrim un sporta klubam centrā būs arī jauni restorāni, kafejnīcas un veikali, tostarp Imaginarium “viedo rotaļlietu” veikals, Pet City dzīvnieku piederumu centrs, Matinique vīriešu apģērbu veikals, Navy & Green atpūtas drēbju veikals un Calvin Klein sieviešu veļas veikals.

„Ülemiste” paplašināšanas projekts